Inspiration till din vistelse

Dyrehavsbakken är en unik historisk anläggning med 400 år på nacken, vilket gör Bakken till världens äldsta nöjespark. Dyrehavsbakken ligger mitt i den gamla hjortparken, alldeles invid Eremitageslottet och Klampenborgs station. I Dyrehavsbakken finns bortåt 40 restauranger och barer, så det finns något för alla smaker och plånböcker.

Bakken

Dyrehavevej 62, Klampenborg
Läs mer

Norr om Köpenhamn, alldeles vid kusten i den natursköna Humlebæk-regionen ligger Louisiana – museet för modern konst. Louisiana handlar inte bara om utställningar med modern konst, utan också samspelet mellan konst, arkitektur och landskap. Museet erbjuder dessutom film, konserter, en särskild barnavdelning (Børnehuset), kafé och naturligtvis den moderna konstskatten med verk av bland annat internationella konstnärer som Jean Arp, Max Ernst och Pablo Picasso.

Louisiana

Gl. Strandvej 13, Humlebæk
Läs mer

Karen Blixen-museet ligger i författarens barndomshem Rungstedlund. Här bodde hon fram till sin död 1962, och det var också här hon skrev alla sina världsberömda berättelser. Förutom Karen Blixens hem har museet också en dokumentärutställning om författarens liv och verk, ett filmrum, ett rum för separatutställningar, kafé och en stor park.

Karen Blixen-museet

Rungsted Strandvej 111, Rungsted Kyst
Läs mer