Inspiration till din vistelse

Bakken

Dyrehavevej 62, Klampenborg
Läs mer
Dyrehavsbakken är en unik historisk anläggning med 400 år på nacken, vilket gör Bakken till världens äldsta nöjespark. Dyrehavsbakken ligger mitt i den gamla hjortparken, alldeles invid Eremitageslottet och Klampenborgs station. I Dyrehavsbakken finns bortåt 40 restauranger och barer, så det finns något för alla smaker och plånböcker.

Louisiana

Gl. Strandvej 13, Humlebæk
Läs mer
Norr om Köpenhamn, alldeles vid kusten i den natursköna Humlebæk-regionen ligger Louisiana – museet för modern konst. Louisiana handlar inte bara om utställningar med modern konst, utan också samspelet mellan konst, arkitektur och landskap. Museet erbjuder dessutom film, konserter, en särskild barnavdelning (Børnehuset), kafé och naturligtvis den moderna konstskatten med verk av bland annat internationella konstnärer som Jean Arp, Max Ernst och Pablo Picasso.

Karen Blixen-museet

Rungsted Strandvej 111, Rungsted Kyst
Läs mer
Karen Blixen-museet ligger i författarens barndomshem Rungstedlund. Här bodde hon fram till sin död 1962, och det var också här hon skrev alla sina världsberömda berättelser. Förutom Karen Blixens hem har museet också en dokumentärutställning om författarens liv och verk, ett filmrum, ett rum för separatutställningar, kafé och en stor park.

Alla rum och sviter är nyrenoverade 2024. Läs mer om rum och sviter